Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση εξετάζει να χορηγήσει τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna
[Σκάϊ]: ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση εξετάζει να χορηγήσει τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna

[Σκάϊ]: ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση εξετάζει να χορηγήσει τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna

Στο μεταξύ η Moderna αυξάνει την παραγωγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς ανακοίνωσε ότι θα παράξει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου COVID-19 το 2021, αυξημένες κατά 100 εκατομμύρια σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού εξετάζει να χορηγήσει η αμερικανική κυβέρνηση σε μερικούς ανθρώπους προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Reuters , ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με αυτή την προοπτική, παρόλο που το εμβόλιο της εταιρείας απαιτεί δύο δόσεις.

«Γνωρίζουμε ότι για το εμβόλιο της Moderna, δίνοντας το ήμισυ της δόσης σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών, θα επιτύχουμε τον στόχο της ανοσοποίησης του διπλάσιου αριθμού ατόμων, με τις δόσεις που έχουμε», ανέφερε ο Slaoui και πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε ότι προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση» στην πλήρη δόση.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είχαν χορηγήσει 4.255.756 πρώτες δόσεις εμβολίων COVID-19 στη χώρα το Σάββατο το πρωί.

Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο όπως και της Moderna, απαιτεί δύο δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!