Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: ΗΠΑ: «Έσχατη λύση» ο πόλεμος, απαντά ο στρατηγός ΜακΚόνβιλ στην επίθεση του Τραμπ στο Πεντάγωνο
[Σκάϊ]: ΗΠΑ: «Έσχατη λύση» ο πόλεμος, απαντά ο στρατηγός ΜακΚόνβιλ στην επίθεση του Τραμπ στο Πεντάγωνο

[Σκάϊ]: ΗΠΑ: «Έσχατη λύση» ο πόλεμος, απαντά ο στρατηγός ΜακΚόνβιλ στην επίθεση του Τραμπ στο Πεντάγωνο

Μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του ότι θέλει να συμμετέχει σε πολέμους για να ικανοποιεί τους κατασκευαστές όπλων, ο κορυφαίος στρατηγός του Στρατού Ξηράς του απάντησε.

Μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας του ότι θέλει να συμμετέχει σε πολέμους για να ικανοποιεί τους κατασκευαστές όπλων, ο κορυφαίος στρατηγός του Στρατού Ξηράς απάντησε ότι οι ηγέτες των ενόπλων δυνάμεων θα σύστηναν την αποστολή στρατιωτών στη μάχη μόνο ως έσχατη λύση ή αν αυτό εξυπηρετεί την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Όταν ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε την Δευτέρα ο Τραμπ στην ηγεσία του Πενταγώνου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού Ξηράς Τζέιμς ΜακΚόνβιλ απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τις δηλώσεις του προέδρου. Ο στρατηγός, που διορίστηκε στη θέση αυτή από τον Τραμπ, πρόσθεσε ότι ο στρατός δεν θα πρέπει να αναμιγνύεται στην πολιτική, ιδίως σε μια περίοδο τόσο κοντά στις εκλογές.

«Πολλοί από αυτούς τους ηγέτες (των ενόπλων δυνάμεων) έχουν γιους και κόρες που υπηρετούν στον στρατό, πολλοί έχουν γιους και κόρες που έχουν πολεμήσει ή μπορεί να πολεμούν αυτή τη στιγμή», είπε ο ΜακΚόνβιλ κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού φόρουμ που οργανώθηκε από το Defense One, έναν εκδοτικό όμιλο που ασχολείται με αμυντικά θέματα.

«Μπορώ να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι οι ηγέτες θα συνιστούσαν την αποστολή των στρατιωτών μας στη μάχη μόνο όταν το απαιτεί η εθνική ασφάλεια και ως έσχατη λύση», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!