Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Υπ. Παιδείας: Αμέτρητα τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι πραγματικά ισχύει για την τηλεκπαίδευση
[Σκάϊ]: Υπ. Παιδείας: Αμέτρητα τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι πραγματικά ισχύει για την τηλεκπαίδευση

[Σκάϊ]: Υπ. Παιδείας: Αμέτρητα τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ. Τι πραγματικά ισχύει για την τηλεκπαίδευση

Η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας

Με έντονο ύφος απάντησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στις δηλώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα όσα συνέβησαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δεν ήταν, απλώς, ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της καπηλείας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, ούτε και απλώς ενδεικτικές της μηδενιστικής λογικής του. Αλλά, δυστυχώς, χαρακτηριστικές του απύθμενου θράσους και της πολιτικής ανηθικότητας με την οποία αντιπολιτεύεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Το υπουργείο κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ανακυκλώνει ανυπόστατες και αήθεις κατηγορίες», επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολέμησε λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση από την αρχή της πανδημίας, εφευρίσκοντας κάθε είδους τεχνικό και νομικό πρόσκομμα για να την υπονομεύουν συστηματικά (από δήθεν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, μέχρι καταπάτηση Συνταγματικών ελευθεριών)».

«Τώρα έχουν το θράσος να την επικαλούνται για να ασκήσουν αντιπολιτευτική κριτική, επιδεικνύοντας τάχα ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότητά της», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«8+1 αλήθειες»

Σε εννέα συνολικά σημεία, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε για το τι ισχύει για την τηλεκπαίδευση, οι οποίες ακολουθούν παρακάτω.

1ον: Το υπουργείο επισημαίνει ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ την περασμένη άνοιξη, «εν μέσω πανδημίας και κόντρα στις αντιξοότητες».

Αναφέρει, δε, ότι δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την κάλυψη της ύλης και πραγματοποιήθηκαν σχετικά επιμορφωτικά σεμινάρια. «Η τηλεκπαίδευση αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα και συνέβαλε καθοριστικά στη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!