Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Ιωαννίδης: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί- Τρομολαγνεία και δαιμονοποίηση των εμβολίων (vid)
[Σκάϊ]: Ιωαννίδης: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί- Τρομολαγνεία και δαιμονοποίηση των εμβολίων (vid)

[Σκάϊ]: Ιωαννίδης: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί- Τρομολαγνεία και δαιμονοποίηση των εμβολίων (vid)

Ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρικής και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης δήλωσε ότι “το πιο πιθανό είναι ότι ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Ένας ιός που έχει μολύνει περίπου το 40% του πληθυσμού της γης, που συνεχίζει να έχει ενεργά επιδημικά κύματα είναι παρά πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως”

«Το πιο πιθανό είναι ότι ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί» εκτίμησε, μιλώντας στο κανάλι Σίγμα της Κύπρου για τις μεταλλάξεις, ο Καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρικής και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

«Ένας ιός που έχει μολύνει περίπου το 40% του πληθυσμού της γης, που συνεχίζει να έχει ενεργά επιδημικά κύματα είναι παρά πολύ δύσκολο να εξαφανιστεί πλήρως. Εφόσον συνεχίζεται η αναπαραγωγή του ιού, θα προκαλούνται μεταλλάξεις, αυτό είναι αναπόφευκτο. Ο συγκεκριμένος κορωνοϊός δεν είναι “πρωταθλητής” μεταλλάξεων σε σχέση με άλλους ιούς του αναπνευστικού όπως τους ιούς της γρίπης, για τους οποίους έχουμε δεδομένο ότι κάθε χρόνο έχουμε να αντιμετωπίσουμε καινούργιες μεταλλάξεις και τα εμβόλια της περασμένης χρονιάς συνήθως είναι άχρηστα».

Συνέχισε αναφέροντας ότι «στην περίπτωση του κορωνοϊού μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μεταλλάξεις και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τη δυνατότητα των εμβολίων για να τις καλύψουν».

Εξήγησε ότι «σε αρκετές χώρες του κόσμου μάλλον έχουμε περάσει ήδη στην ενδημική φάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!