Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Διογκώνονται ο κίνδυνος φτώχειας στην Κεντρική Μακεδονία
[Σκάϊ]: ΙΝΕ ΓΣΕΕ:  Διογκώνονται ο κίνδυνος φτώχειας στην Κεντρική Μακεδονία

[Σκάϊ]: ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Διογκώνονται ο κίνδυνος φτώχειας στην Κεντρική Μακεδονία

Κατέχει διαχρονικά από τα υψηλότερα ποσοστά ανέργων στη χώρα και φαίνεται να αντιμετωπίζει φανερή αδυναμία αναπροσαρμογής προς μία κατεύθυνση ανακοπής των απωλειών θέσεων εργασίας.

Η εβδομαδιαία απασχόληση στη χώρα μας υπερβαίνει τις 49 ώρες, καταγράφοντας πρωτιά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ενώ την πρώτη θέση κατέχει και όσον αφορά στην εργασία το Σάββατο και την Κυριακή σύμφωνα με τα ευρύματα της έρευνας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τίτλο “Οικονομία και εργασία στη μετα-πανδημική εποχή.

Η αγορά εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία” που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμεράσματα της Έκθεσης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα ανεργίας τα οποία προϋπήρχαν της περιόδου αναφοράς της έρευνας (2009-20).

Κατέχει διαχρονικά από τα υψηλότερα ποσοστά ανέργων στη χώρα και φαίνεται να αντιμετωπίζει φανερή αδυναμία αναπροσαρμογής προς μία κατεύθυνση ανακοπής των απωλειών θέσεων εργασίας.

Η περιφέρεια επιδεικνύει ανάκαμψη των μεγεθών απασχόλησής και ΑΕΠ που ξεπερνά τη μέση εθνική τάση κατά την περίοδο 2014-20. Μάλιστα, αυτό το επιτυγχάνει χωρίς να κεφαλαιοποιήσει τη ραγδαία ανάπτυξη του αστικού τουρισμού, όπως αυτή καταγράφηκε στην έτερη μητροπολιτική περιφέρεια της Αττικής.

Παρά τη σχετική ανάκαμψη των οικονομικών μεγεθών και της απασχόλησης, το μερίδιο πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας στην περιφέρεια διογκώνεται σταθερά, διαγράφοντας αντίθετη πορεία από το αντίστοιχο μερίδιο σε εθνική κλίμακα αλλά και στην Αττική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!