Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ιλίου Αθηναγόρας: H Εκκλησία έχει προσφύγει στο ΣτΕ για τον εορτασμό των Θεοφανείων (vid)
[Σκάϊ]: Ιλίου Αθηναγόρας: H Εκκλησία έχει προσφύγει στο ΣτΕ για τον εορτασμό των Θεοφανείων (vid)

[Σκάϊ]: Ιλίου Αθηναγόρας: H Εκκλησία έχει προσφύγει στο ΣτΕ για τον εορτασμό των Θεοφανείων (vid)

Υπάρχει μια συμφωνία, έχουν συμφωνήσει δύο μέλη, είπε ο Μητροπολίτης και διερωτήθηκε για το κατά πόσο είναι λογικό το ένα μέρος να την αναιρεί τονίζοντας πως η Εκκλησία έχει προσφύγει από προχθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά μόνο με το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανείων.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ, όπως είχαμε αποφασίσει και με τις υγειονομικές δυνατότητες που είχαν οριστεί και την προηγούμενη ΚΥΑ και την πιο πρόσφατη, δήλωσε Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ΙΜητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στον ΣΚΑΙ για τις εικόνες συνωστισμού τα Θεοφάνεια.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανέφερε πως τηρείται και η πρόσφατη ΚΥΑ και σήμερα η λειτουργεία θα γίνει κεκλεισμένων των θηρών, όπως έγινε και την παραμονή των Φώτων.

Όσον αφορά τις χθεσινές εικόνες ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέφερε πως η εκκλησία είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση να γίνουν τρεις λειτουργίες για τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αναφορικά με την επικοινωνία κυβέρνησης κι εκκλησίας, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως δέκα λεπτά πριν την ανακοίνωση ενημερώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος και στην ουσία έγινε γνωστό το τι αποφασίζει η πρώτη, ότι δηλαδή « Θα πάμε σε αυτό και τίποτα άλλο» είπε συγκεκριμένα εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο μερών για την νέα ΚΥΑ.

“Έχει γίνει μια συμφωνία. Η προηγούμενη συμφωνία είχε την διαβούλευσή της ( Ήταν εννέα τα άτομα, αυξήθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!