Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Οικονόμου για Bloomberg: Η Ελλάδα εμμένει σε λιγότερους μήνες ισχύος του ευρωπιστοποιητικού εμβολιασμού
[Σκάϊ]: Οικονόμου για Bloomberg: Η Ελλάδα εμμένει σε λιγότερους μήνες ισχύος του ευρωπιστοποιητικού εμβολιασμού

[Σκάϊ]: Οικονόμου για Bloomberg: Η Ελλάδα εμμένει σε λιγότερους μήνες ισχύος του ευρωπιστοποιητικού εμβολιασμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε τους τέσσερις άξονες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στους επτά μήνες για τη λήξη ισχύος του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού από την έκδοσή του εμμένει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Κομισιόν προσανατολίζεται χρονικό διάστημα εννέα μηνών για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, ο κ. Oικονόμου ξεκαθάρισε ότι το όριο που επιθυμεί η Ελλάδα είναι αυτό που εφαρμόζουμε και στη χώρα μας:

«Στη χώρα μας εφαρμόζουμε συγκεκριμένες προθεσμίες για τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει τις δυο προηγούμενες δόσεις προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι και με την αναμνηστική και τρίτη δόση». Από δω και πέρα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι αντικείμενο συζήτησης που έχει και την επιστημονική του διάσταση, πάνω σε αυτές βασίστηκε η κυβέρνηση για να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία, και είμαστε βέβαιοι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί και η συζήτηση στο Συμβούλιο Κορυφής.

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως οι απώλειες που έχουμε θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού.

Παρουσίασε τους τέσσερις άξονες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

1. Ούτε θα υπάρξει νέο λοκντάουν, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!