Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Ικανοποίηση Αθήνας για επανέκδοση 10ετούς ομολόγου- Άντλησε 2,5 δισ. ευρώ
[Σκάϊ]: Ικανοποίηση Αθήνας για επανέκδοση 10ετούς ομολόγου- Άντλησε 2,5 δισ. ευρώ

[Σκάϊ]: Ικανοποίηση Αθήνας για επανέκδοση 10ετούς ομολόγου- Άντλησε 2,5 δισ. ευρώ

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η επανέκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς οι προσφορές σε λίγες μόνο ώρες ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ.

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η επανέκδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, καθώς οι προσφορές σε λίγες μόνο ώρες ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε με αρχικό επιτόκιο στο 1,32% και «έκλεισε» στο 1,23%. Το Ελληνικό Δημόσιο επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων, με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετων ομολόγων, που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, ενώ το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο1,5%.

Υπενθυμίζεται αρχικώς, πως στόχος του ΟΔΔΗΧ για φέτος ήταν η έκδοση ομολόγων ύψους 4-8 δισ. ευρώ, ωστόσο μετά την πανδημία το ανώτατο όριο αυξήθηκε στα 9,5 δισ. ευρώ. Ήδη, μέχρι στιγμής το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές από την αρχή του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την επιτυχή επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισήμανε ότι «σήμερα, η Ελλάδα κατέγραψε άλλη μία σημαντική επιτυχία στον στίβο των αγορών. Για τρίτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία. Η χώρα δανείστηκε, με το χαμηλότερο κόστος που έχει επιτευχθεί ποτέ στις εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!