Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Συντείνουμε εμβόλιο αλλά κανείς να μην αναγκάζεται να εμβολιαστεί
[Σκάϊ]: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Συντείνουμε εμβόλιο αλλά κανείς να μην αναγκάζεται να εμβολιαστεί

[Σκάϊ]: Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Συντείνουμε εμβόλιο αλλά κανείς να μην αναγκάζεται να εμβολιαστεί

Αυτό επιτάσσει το χριστιανικό μας καθήκον το οποίο αποτελεί την εκπλήρωση της ύψιστης εντολής της αγάπης προς τον κάθε άνθρωπο, συνοψίζει η ανακοίνωση.

Σύσταση για τoν εμβολιασμό των πιστών, κατά του κορωνοιού, κάνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου μέσω σχετικής εγκυκλίου, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως «Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η εγκύκλιος, : «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες τουρκικές απειλές και επιβουλές με την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο ειδικά και στο Κυπριακό ζήτημα γενικότερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές ή να ταλαιπωρούνται αφάνταστα συνάνθρωποί μας, λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας μας στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από τη νόσο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει για τον εμβολιασμό την απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την 1η Δεκεμβρίου του 2020 όπου αναφερόταν: «Η Ιερά Σύνοδος … χωρίς να ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το θέμα, και αφού άκουσε με προσοχή τους ειδικούς επιστήμονες που κάλεσε προς τούτο αποφάσισε να συστήσεις στους πιστούς να εμβολιασθούν, εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να αποδώσουμε κανενός είδους συμφέροντα στις Ιατρικές Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους παρά μόνο την έγνοια τους για την υγεία του λαού».

Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!