Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ιδιωτικός τομέας: Κλιμακωτό ωράριο εργασίας -Παράταση σε επιδόματα ανεργίας και άδειες ειδικού σκοπού
[Σκάϊ]: Ιδιωτικός τομέας: Κλιμακωτό ωράριο εργασίας -Παράταση σε επιδόματα ανεργίας και άδειες ειδικού σκοπού

[Σκάϊ]: Ιδιωτικός τομέας: Κλιμακωτό ωράριο εργασίας -Παράταση σε επιδόματα ανεργίας και άδειες ειδικού σκοπού

Η κα Στρατινάκη, επεσήμανε ότι επανέρχονται οι άδειες καραντίνας (διάρκειας 14 ημερών) με δυνατότητα αναπληρώσεως μετά την επιστροφή τους στην εργασία, όπως και οι άδειες για τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους από κορωνοϊό.

Τα μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους και θα ισχύσουν από αύριο, που ξεκινά το γενικό lockdown, ανήγγειλε η Γενική Γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το διάστημα έως τις 28 Φεβρουαρίου, προβλέπεται η προαναγγελία των εργαζόμενων που θα μπουν σε αναστολή να γίνει στο διάστημα από τις 11 έως τις 14 Φεβρουαρίου για τους ΚΑΔ που περνάνε από τους πληττόμενους στους κλειστούς, όπως για παράδειγμα το λιανεμπόριο. Δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ στις επιχειρήσεις που προσωρούν σε μεταβολές να δώσουν ορθές επαναλήψεις για τους εργαζόμενούς τους που είναι σε αναστολή από αύριο έως την Κυριακή.

Επίσης, όπως επιβεβαίωσε η κα Στρατινάκη το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ συνεχίζεται κανονικά, όπως και η υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον στο 50% του προσωπικού, ενώ τόνισε πως ενεργοποιούνται εκ νέου οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά έως 14 ετών.

Για τη αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και την αποφυγή συνωστισμού στους χώρους εργασίας, ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα κλιμακωτού ωραρίου, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση προαναγγελίας στην ΕΡΓΑΝΗ.

Το ωράριο εργασίας των εργαζομένων θα προσαρμόζεται κατά την έναρξη και λήξη του, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προσέρχονται και να αποχωρούν ανά μισή ώρα και εντός διώρου σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!