Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ειδικός υγείας SPD: Αν χαλαρώνουν τα μέτρα έρχεται κορωνοϊός-turbo
[Σκάϊ]: Ειδικός υγείας SPD: Αν χαλαρώνουν τα μέτρα έρχεται κορωνοϊός-turbo

[Σκάϊ]: Ειδικός υγείας SPD: Αν χαλαρώνουν τα μέτρα έρχεται κορωνοϊός-turbo

Οι πολίτες αναμένουν χαλάρωση των μέτρων επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται. Από επιδημιολογική άποψη όμως, θα πρέπει ακόμα και να τα κάνουμε πιο αυστηρά επειδή επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με “ιό turbo”.

Επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με “ιό turbo” σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, έγραψε ο ειδικός για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ στο Twitter.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, με την τρέχουσα εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορονοϊού στην Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μειώνεται μόνο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μετά θα έρθει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η βρετανική και νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικές έχουν εμφανιστεί και στη Γερμανία. Κατά την εκτίμησή μου, αποτελούν σήμερα περίπου το 20%.

Και η καγκελάριος Μέρκελ εκτιμά ότι αυτό είναι το ποσοστό στην Γερμανία. Και άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν επίσης εκφράσει τον σκεπτικισμό τους ως προς το κατά πόσον έχει νόημα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έστω και αν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία μειώνεται», έγραψε ο Λάουτερμπαχ στην ανάρτησή του.

Επομένως, «η απόφαση της αυριανής συνόδου της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την Τετάρτη είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι πολίτες αναμένουν χαλάρωση των μέτρων επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!