Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για το “τσιμέντο” στην Ακρόπολη
[Σκάϊ]: Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για το “τσιμέντο” στην Ακρόπολη

[Σκάϊ]: Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού για το “τσιμέντο” στην Ακρόπολη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αυτές οι διαδρομές υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια και τονίζει την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο.

Τη δική του απάντηση έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στους πολίτες που αντιδρούν στο…τσιμέντο στην Ακρόπολη σημειώνοντας ότι αυτές οι διαδρομές υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια και τονίζοντας την ανάγκη να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση « το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές, που επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης, ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.

Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία, που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί και οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.

Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό, το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!