Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Google: Η Βουδαπέστη μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες κλοπής κωδικών πρόσβασης
[Σκάϊ]: Google: Η Βουδαπέστη μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες κλοπής κωδικών πρόσβασης

[Σκάϊ]: Google: Η Βουδαπέστη μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες κλοπής κωδικών πρόσβασης

«Εισβολείς με κυβερνητική υποστήριξη ενδέχεται να προσπαθούν να υποκλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας», προειδοποίησε η Google στους χρήστες της.

Η Google προειδοποίησε τον Tamás Bodoky, αρχισυντάκτη της διαδικτυακής εφημερίδας «Átlátszó», το πρωί της Πέμπτης για επίθεση από «κρατικούς» χάκερ στον gmail λογαριασμό του. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και στον András Lőke, ερευνητικό δημοσιογράφο καθώς και στον Ádám Bihari, δημοσιογράφο της HVG.

«Εισβολείς με κυβερνητική υποστήριξη ενδέχεται να προσπαθούν να υποκλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας», προειδοποίησε η Google στους χρήστες της. Αυτό συμβαίνει σε ποσοστό λιγότερο από το 0,1% των χρηστών- σύμφωνα με την πλατφόρμα.

Πρόσθεσε ότι τέτοιες ειδοποιήσεις έχουν σταλεί από το 2012 σε άτομα που πιστεύουν ότι έχουν στοχοποιηθεί. Όσον αφορά τη φύση της επίθεσης, είπαν, «δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες χωρίς να δώσουμε πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες σχετικά με αυτούς τους κακόβουλους παράγοντες, αλλά η λεπτομερής ανάλυσή μας – καθώς και οι αναφορές θυμάτων- υποδηλώνουν έντονα την εμπλοκή κρατών ή ομάδων που χρηματοδοτούνται από το κράτος».

Πηγή:euractiv.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!