Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Γονικές παροχές: Ποιοι και πόσα γλιτώνουν από την αύξηση του αφορολόγητου-Παραδείγματα
[Σκάϊ]: Γονικές παροχές: Ποιοι και πόσα γλιτώνουν από την αύξηση του αφορολόγητου-Παραδείγματα

[Σκάϊ]: Γονικές παροχές: Ποιοι και πόσα γλιτώνουν από την αύξηση του αφορολόγητου-Παραδείγματα

Υπενθυμίζεται ότι για τα χρηματικά ποσά υπήρχε, μέχρι σήμερα, αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 10%. «Όπως όλοι γνωρίζουν, μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες οι γονικές παροχές μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ.

Διευκρινίσεις για την αύξηση – από 1ης Οκτωβρίου – του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές ανά γονέα ή δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος εξειδικεύοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ.

Όπως είπε, η πρώτη κατηγορία αφορά τους συζύγους, πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, παιδιά, εγγόνια και γονείς και το όριο αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία όσο και την κινητή περιουσία (ενδεικτικά ακίνητα, χρηματικά ποσά, μετοχές).

Υπενθυμίζεται ότι για τα χρηματικά ποσά υπήρχε, μέχρι σήμερα, αυτοτελής φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με συντελεστή 10%. «Όπως όλοι γνωρίζουν, μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητες οι γονικές παροχές μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ. Από τις 150.000 και μέχρι του ποσού των 300.000 ευρώ, προβλεπόταν φόρος 1%. Από τις 300.000 έως τις 600.000 ευρώ, προβλεπόταν φόρος 5% και για ποσά άνω των 600.000 ευρώ ο φόρος ήταν 10%. Και σήμερα το αφορολόγητο αυξάνεται στις 800.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε και τρία παραδείγματα για το όφελος που όπως είπε προκύπτει για τους πολίτες και για την ελληνική οικογένεια:

Πρώτο παράδειγμα

Μέχρι σήμερα γονική παροχή ακινήτου, από γονέα σε τέκνο, 300.000 ευρώ επιβαρυνόταν με φόρο 1.500 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!