Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γιούχαραν Τραμπ και Μελάνια ενώ απέτιαν φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ!
[Σκάϊ]: Γιούχαραν Τραμπ και Μελάνια ενώ απέτιαν φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ!

[Σκάϊ]: Γιούχαραν Τραμπ και Μελάνια ενώ απέτιαν φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ!

Η απόφαση του Τραμπ για αλλοίωση της σύνθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου προεκλογικά έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμα και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

Ένα πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο γιούχαρε την Πέμπτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την «Πρώτη Κυρία» Μελάνια Τραμπ ενόσω απέτιαν φόρο τιμής στην εκλιπούσα δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε την Τρίτη ότι θα επιλέξει μεταξύ πέντε γυναικών το πρόσωπο που θα διαδεχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Γκίνσμπεργκ. Την επιλογή του θα ανακοινώσει το Σάββατο και θα επιδιώξει να γίνει πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου η ψηφοφορία στη Γερουσία για την επικύρωση. Η απόφαση του Τραμπ για αλλοίωση της σύνθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου προεκλογικά έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην αμερικανική κοινή γνώμη, ακόμα και στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών.

Λόγω πανδημίας, το Ανώτατο Δικαστήριο παραμένει κλειστό στο κοινό από το Μάρτιο. Μετά την τελετή της Τετάρτης, η σορός της Γκίνσμπεργκ εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην είσοδο του κτιρίου, όπου θα παρέμενε μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Την Παρασκευή, η σορός της θα μεταφερθεί στο Καπιτώλιο, κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν μόνο για μία άλλη γυναίκα, τη Ρόζα Παρκς, μορφή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, τη δεκαετία του ’50.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!