Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γιώργος Γαβριήλ: Ο εικαστικός που δίχασε την Κύπρο και τώρα διώκεται
[Σκάϊ]: Γιώργος Γαβριήλ: Ο εικαστικός που δίχασε την Κύπρο και τώρα διώκεται

[Σκάϊ]: Γιώργος Γαβριήλ: Ο εικαστικός που δίχασε την Κύπρο και τώρα διώκεται

Ένας γυμνός Ιησούς, το άγαλμα του Γρίβα με φόντο την τουρκοκυπριακή σημαία και ένα σκύλο στο βάθρο του να το ουρεί, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σαν βασιλιά γυμνό με μια μπουκάλα ουίσκι στο χέρι, είναι μερικά από τα έργα του. Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του και η παρέμβαση της προέδρου της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Την παρέμβαση της προέδρου της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου Sabine Verheyen προκάλεσε η πειθαρχική έρευνα που διεξάγει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου εναντίον του εικαστικού, εκπαιδευτικού και διευθυντή σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας Γιώργου Γαβριήλ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Γαβριήλ βρέθηκε στο επίκεντρο δημόσιων αντιπαραθέσεων εξ αφορμής της δημοσιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας σειράς αντισυστημικών, όπως ο ίδιος τα είχε χαρακτηρίσει, έργων τέχνης. Σε επιστολή της, ημερομηνίας 15 Ιουνίου, προς τον Κύπριο Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, η κ. Verheyen εκφράζει την έντονή της ανησυχία για την πειθαρχική έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού καλλιτέχνη, υπενθυμίζοντας ότι το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης χωρίς παρεμβάσεις από τη δημόσια αρχή είναι κατοχυρωμένο στο Άρθρο 11 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα “αντισυστημικά” έργα του Γαβριήλ, που δημοσιοποιήθηκαν αρχικά στο Instagram και διαδόθηκαν μετά τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 στον προσωπικό λογαριασμό του καλλιτέχνη στο Facebook, προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις από χρήστες, που έφτασαν μέχρι του σημείου διατύπωσης απειλών κατά της ζωής του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!