Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γιατί τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν – Οι 8 λόγοι
[Σκάϊ]: Γιατί τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν – Οι 8 λόγοι

[Σκάϊ]: Γιατί τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν – Οι 8 λόγοι

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η Αθήνα, από τις αναλύσεις των πρόσφατων κινήσεων του Τούρκου προέδρου. Πώς επενδύει στην ανοχή που έχει δείξει μέχρι τώρα η ΕΕ και η Γερμανία.

Πολλαπλά είναι τα «χαστούκια» στην Τουρκία από τις Ευρωπαϊκές χώρες που ξεκαθαρίζουν την θέση τους απέναντι στην προκλητικότητά της.

Στην ελληνική κυβέρνηση εξετάζουν μια σειρά από σενάρια που βασίζονται σε ανάλυση των ενεργειών του Ερντογάν, για να απαντήσουν στο ερώτημα «γιατί ξαναβγήκε στα ανοιχτά το Ορούτς Ρέις».

Η εν λόγω ανάλυση στηρίζεται στο τι έχει χάσει και τι επιθυμεί να διεκδικήσει ο Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, έχασε τη δυνατότητα ενός διευρυμένου διαλόγου. Η ΕΕ τον περιόρισε σε διερευνητικές επαφές μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες.

Αντίθετα, ο ίδιος επιθυμούσε να εντάξει στον διάλογο την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, να βάλει φρένο στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. και να «γκριζάρει» την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο.

Επίσης, επενδύει στην ανοχή που έχει δείξει μέχρι τώρα η ΕΕ και η Γερμανία, καθώς πιστεύει ότι τον χρειάζονται.

Εκμεταλλεύεται και τις αμερικανικές εκλογές, θεωρώντας πως μέχρι τον Ιανουάριο έχει ένα χρονικό περιθώριο να δρα όπως θέλει χωρίς αντιδράσεις.

Όσον αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Ερντογάν έχει βρεθεί σε αδιέξοδο επειδή η Ρωσία ηγείται των εξελίξεων, επομένως βρήκε διέξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!