Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γιατί η Τουρκία αλλάζει την διπλωματία και πλέον προσεγγίζει την Αίγυπτο;
[Σκάϊ]: Γιατί η Τουρκία αλλάζει την διπλωματία και πλέον προσεγγίζει την Αίγυπτο;

[Σκάϊ]: Γιατί η Τουρκία αλλάζει την διπλωματία και πλέον προσεγγίζει την Αίγυπτο;

Ο στόχος πίσω απο αυτή την κίνηση.

Υπάρχει συμφωνία – κοινή αντίληψη μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου σχετικά με την Λιβύη; Αυτή ήταν η ερώτηση που έθεσε η συνάδελφος δημοσιογράφος Taha Al-Essawi στον Γιασίν Ακτάι, επικεφαλή σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου και στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σύμβουλος του Ερντογάν αποκάλυψε θερμές σχέσεις με την Αίγυπτο που ξεπερνούν το θέμα της Λιβύης σύμφωνα με το δημοσίευμα στο middleeastmonitor.com

Όπως αναφέρεται αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με το Arabi21, ο Ακτάι έκανε διάκριση μεταξύ της θέσης του Προέδρου Ερντογάν και της θέσης του τουρκικού κράτους και των θεσμών του. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνομιλία δεν είναι νέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η προσέγγιση βρίσκεται στο τραπέζι από τα τέλη του 2014.

Ωστόσο, σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Γιασίν Ακτάι προωθήθηκαν ευρέως από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και υπενθύμισαν προηγούμενες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με συζητήσεις μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών στη χώρα του και εκείνων στην Αίγυπτο, ως μέσο επιβεβαίωσης της θέσης της τουρκικής διοίκησης.

Ο στόχος πίσω από αυτό όπως καταγράφεται είναι μεταξύ άλλων να ηρεμήσει αυτό που η Γαλλία θέλει να πυροδοτήσει στη Μέση Ανατολή, όπου η Λιβύη βρίσκεται στην καρδιά της , πριν κλιμακωθεί ξανά με το ελληνικό μέτωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!