Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Γιατί υπάρχουν τόσες ταραντούλες στην Κύπρο;
[Σκάϊ]: Γιατί υπάρχουν τόσες ταραντούλες στην Κύπρο;

[Σκάϊ]: Γιατί υπάρχουν τόσες ταραντούλες στην Κύπρο;

Στην Κύπρο υπάρχουν δυο είδη ταραντούλας: Η Chaetopelma gracile και η Chaetopelma karlamani. Ευτυχώς είναι μόνο ελαφρώς δηλητηριώδεις.

Οι ταραντούλες είναι από τις πιο διαβόητες αράχνες στον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό λόγω του μεγέθους και της εμφάνισής τους – με τριχωτά πόδια, μεγάλα σαγόνια και ζωντανά χρώματα, οι ταραντούλες τείνουν να προκαλούν πανικό κάθε φορά που εμφανίζονται. Αλλά ένα πράγμα μπερδεύει τους ερευνητές σχετικά με ταραντούλες: γιατί είναι τόσο διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο; Υπάρχουν πολλές ταραντούλες στην Κύπρο.

Απάντηση σε μια σειρά από σχετικά ερωτήματα δίνει δημοσίευμα του Zme Science, σημειώνοντας πως οι ταραντούλες βρίσκονται σε όλες τις ηπείρους (εκτός της Ανταρκτικής) και είναι διασκορπισμένες σε πολλά μέρη του κόσμου. Αυτό είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό δεδομένου ότι οι μεμονωμένες ταραντούλες δεν θέλουν πραγματικά να μετακινούνται πολύ.

«Είναι αρκετά διαδεδομένες και βρίσκονται σε όλες τις υποτροπικές περιοχές κάθε ηπείρου», εξηγεί σε μια νέα έρευνα μια επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον βιοπληροφορικό Saoirse Foley από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

“(Οι) συμπεριφορές τους δεν υποδηλώνουν ότι οι ταραντούλες θα ήταν επιτυχημένοι διασκορπιστές, αλλά έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και έχουν αποικίσει εντυπωσιακά διαφορετικές οικολογικές θέσεις.”

Τα θηλυκά και τα νεαρά άτομα σπάνια βγαίνουν έξω από τα λαγούμια τους, και τα αρσενικά συνήθως επιχειρούν μόνο να αναζητήσουν συντρόφους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!