Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γιατί δεν θέλει εκλογές στη Λιβύη η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τρικλοποδιές στη διαδικασία
[Σκάϊ]: Γιατί δεν θέλει εκλογές στη Λιβύη η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τρικλοποδιές στη διαδικασία

[Σκάϊ]: Γιατί δεν θέλει εκλογές στη Λιβύη η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τρικλοποδιές στη διαδικασία

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ελπίζει να διατηρηθεί η κατάσταση στη χώρα ως έχει, δηλαδή με παρουσία ξένων μισθοφόρων, με εντολές από την Άγκυρα, με ένοπλους πολιτοφύλακες πρόθυμους να διεξάγουν εγκλήματα με χρηματικά ανταλλάγματα στη δυτική Λιβύη και με συνεχείς εξωτερικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της χώρας.

Κατά τις συνεδριάσεις του υποστηριζόμενου από τον ΟΗΕ Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου για τη Λιβύη (LPDF), τα λιβυκά κόμματα εξέλεξαν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) και το Προεδρικό Συμβούλιο που με μια μεταβατική περίοδο θα οδηγήσει τη χώρα έως τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου του 2021. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (MB) φαίνεται πως επιδιώκει να εμποδίσει τη διενέργεια των εκλογών.

Σύμφωνα με το Libya review , οι εξηγήσεις ποικίλουν σχετικά με την άρνηση της Αδελφότητας για διεξαγωγή εκλογών τον Δεκέμβριο. Η πιο σημαντική είναι ότι έχει καταρρεύσει η υποστηρικτική τους βάση στην πολιτική σκηνή της Λιβύης. Μετά από ένα πόλεμο που κράτησε για χρόνια για την ενίσχυση της δύναμής τους, οι ηγέτες της οργάνωσης στη Λιβύη έχουν χάσει αρκετούς συμμάχους τους ενώ η τουρκική επιρροή στη Λιβύη έχει ξεκινήσει να μειώνεται.

Μια άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα ελπίζει να διατηρηθεί η κατάσταση στη χώρα ως έχει, δηλαδή με παρουσία ξένων μισθοφόρων, με εντολές από την Άγκυρα, με ένοπλους πολιτοφύλακες πρόθυμους να διεξάγουν εγκλήματα με χρηματικά ανταλλάγματα στη δυτική Λιβύη και με συνεχείς εξωτερικές παρεμβάσεις στις υποθέσεις της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!