Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Γιατί αγοράζει τόση γη ο Μπιλ Γκέιτς; Τα σενάρια συνομωσίας και η αλήθεια
[Σκάϊ]: Γιατί αγοράζει τόση γη ο Μπιλ Γκέιτς; Τα σενάρια συνομωσίας και η αλήθεια

[Σκάϊ]: Γιατί αγοράζει τόση γη ο Μπιλ Γκέιτς; Τα σενάρια συνομωσίας και η αλήθεια

Ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο έχει αποκτήσει μεγάλες εκτάσεις γης στο Ιλινόι, την Αϊόβα, τη Λουιζιάνα, την Καλιφόρνια και σε καμιά δεκαριά ακόμα πολιτείες. Συνολικά, υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 242.000 έικρ αμερικανικής γης.

Τον Ιανουάριο, το αμερικανικό περιοδικό The Land Report, που κάθε χρόνο εκδίδει τη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες στις ΗΠΑ, αποκάλυψε ότι ο Bill Gates και η σύζυγός του Melinda έχουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ιδιωτικής καλλιεργήσιμης γης στη χώρα, αξίας άνω των 690 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το The Land Report, ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας στις ΗΠΑ είναι ο πρόεδρος της Liberty Media, John Malone, και ακολουθεί ο ιδρυτής του CNN, Ted Turner. Ο Jeff Bezos της Amazon βρίσκεται στην 25η θέση, ενώ ο Bill Gates είναι στην 49η θέση και ανεβαίνει.

Όπως αποδεικνύεται, ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο έχει αποκτήσει μεγάλες εκτάσεις γης στο Ιλινόι, την Αϊόβα, τη Λουιζιάνα, την Καλιφόρνια και σε καμιά δεκαριά ακόμα πολιτείες. Συνολικά, υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 242.000 έικρ αμερικανικής γης.

Τα περισσότερα πράγματα με τα οποία ασχολείται ο Gates συνήθως δίνουν τροφή για σενάρια συνομωσίας. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αγοράζει γη για να κάνει φουτουριστικά πειράματα για τη ζωή στις πόλεις ή για τη δημιουργία νέων τροφίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!