Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Γιάννος Κρανιδιώτης: 22 χρόνια από την τραγωδία του Falcon- H «βουτιά θανάτου» 20' πριν την προσγείωση(pics)
[Σκάϊ]: Γιάννος Κρανιδιώτης: 22 χρόνια από την τραγωδία του Falcon- H «βουτιά θανάτου» 20' πριν την προσγείωση(pics)

[Σκάϊ]: Γιάννος Κρανιδιώτης: 22 χρόνια από την τραγωδία του Falcon- H «βουτιά θανάτου» 20' πριν την προσγείωση(pics)

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός. 22 χρόνια από τον θάνατό του, το όραμά του συνεχίζει να εμπνέει Ελλάδα και Κύπρο για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις», αναφέρει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας.

Μήνυμα για τα 22 χρόνια από την μοιραία πτήση του πρωθυπουργικού φάλκον στην οποία έχασε τη ζωή του ο τότε Αναπληρωτής Υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη ανήρτησε στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός. 22 χρόνια από τον θάνατό του, το όραμά του συνεχίζει να εμπνέει Ελλάδα και Κύπρο για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις», γράφει.

Η τραγωδία εξελίχθηκε το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου του 1999, ο Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με το γιο του και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες μετέβαινε με το υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, προκειμένου να συμμετάσχει σε Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Απολογισμός ήταν 7 άνθρωποι νεκροί. Ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και ο γιός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!