Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Για τρίτο κύμα της πανδημίας προετοιμάζονται οι ιαπωνικές εταιρίες
[Σκάϊ]: Για τρίτο κύμα της πανδημίας προετοιμάζονται οι ιαπωνικές εταιρίες

[Σκάϊ]: Για τρίτο κύμα της πανδημίας προετοιμάζονται οι ιαπωνικές εταιρίες

Στην Ιαπωνία υπάρχει καθυστέρηση στους εμβολιασμούς σε αντίθεση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες των G7.

Τα στελέχη των ιαπωνικών εταιριών εκτιμούν ότι η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων από την COVID-19, ενώ αρκετά στελέχη προετοιμάζονται για ένα μεγαλύτερο πλήγμα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, όπως έδειξε μία μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters.

Η Ιαπωνία έχει μέχρι τώρα καταγράψει κατά πολύ μικρότερο αριθμό περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 σε σύγκριση με αρκετές χώρες της Δύσης, αλλά οι ανησυχίες για ένα νέο κύμα μολύνσεων μεγαλώνουν με ταχύ ρυθμό.

Μία καθυστέρηση στους εμβολιασμούς σε αντίθεση με την κατάσταση σε άλλες αναπτυγμένες χώρες που είναι μέλη της ομάδας χωρών G7, αλλά και το γεγονός ότι στην κοινή γνώμη δεν επικρατεί η αίσθηση πως υφίσταται μια κρίση, θα προκαλέσουν νέο κύμα μολύνσεων, ανέφεραν μερικές εταιρίες στο πλαίσιο διεξαγωγής της δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σχεδόν όλες οι ιαπωνικές εταιρίες αναμένουν ένα νέο κύμα μολύνσεων στην Ιαπωνία. Αρκετοί είναι αυτοί που αναμένουν την κορύφωση του ξεσπάσματος τον Μάιο, κοντά στην περίοδο των διακοπών (Golden Week), εξανεμίζοντας τις ελπίδες για μία ανάκαμψη καθοδηγούμενη από την εσωτερική ζήτηση.

Στην περίπτωση, που ένα νέο κύμα μολύνσεων οδηγήσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα να επιβάλλει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με την επιβολή περιορισμών στις επιχειρήσεις, αλλά και προστίμων, αυτό θα είχε επιπτώσεις στις πωλήσεις για το 59% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2-13 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!