Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος: O Μακρόν θέλει προστασία της Ελλάδας - Ταπεινωτικό ταξίδι Ερντογάν στον Πούτιν;
[Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος: O Μακρόν θέλει προστασία της Ελλάδας - Ταπεινωτικό ταξίδι Ερντογάν στον Πούτιν;

[Σκάϊ]: Γερμανικός Τύπος: O Μακρόν θέλει προστασία της Ελλάδας - Ταπεινωτικό ταξίδι Ερντογάν στον Πούτιν;

Στις σελίδες του γερμανικού Τύπου η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, η συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι και η συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών SPD και συντηρητικών.

«Γαλλία και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία, την οποία ερμηνεύουν ως πρώτο, τολμηρό βήμα προς την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ο Μακρόν προτίθεται να προστατεύσει την Ελλάδα από ‘επιθέσεις‘». Σε ανταπόκριση από το Παρίσι η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί: «Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων για συμφωνία πέρα και πάνω από υπάρχουσες δομές, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο έλληνας πρωθυπουργός θύμισε ‘τις δύσκολες ώρες το καλοκαίρι του 2020‘ όταν μόνο η Γαλλία έσπευσε να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα. Στη διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων το Παρίσι είχε αποστείλει τότε δύο φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο. Σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή εμπροσθοφυλακή σε μια περιοχή με ιδιαίτερη γεωστρατηγική και ενεργειακή σημασία για την ΕΕ»
Ταπεινωτικό ταξίδι Ερντογάν στο Σότσι;
Ενόψει της σημερινής συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι για τη Συρία και σειρά άλλων ζητημάτων η tagesschau.de σημειώνει με τίτλο «Αίτημα φιλίας με ερωτηματικά»: «Ο τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν δεν του συμπεριφέρεται όπως του αρμόζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!