Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία:Παράταση του σκληρού lockdown έως 31/1
[Σκάϊ]: Γερμανία:Παράταση του σκληρού lockdown έως 31/1

[Σκάϊ]: Γερμανία:Παράταση του σκληρού lockdown έως 31/1

Αναμένεται ότι η καγκελάριος και τα κρατίδια θα συμφωνήσουν σε εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ως τα τέλη Ιανουαρίου. Διαφωνίες σε ό,τι αφορά το άνοιγμα το σχολείων. Κριτική στον υπουργό Υγείας για προμήθεια εμβολίου.

Σε τηλεδιάσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων εξετάζουν την αποτελεσματικότητα των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στη Γερμανία από τις αρχές Δεκεμβρίου και θα αποφασίσουν αν και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ. Επειδή δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στα 50 ανά 100.000 άτομα εντός μίας εβδομάδας, αναμένεται ότι τα μέτρα θα παραταθούν.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, στις προκαταρκτικές συζητήσεις επιτεύχθηκε συνεννόηση ότι οι περιορισμοί στις επαφές όπως και το lockdown στο λιανικό εμπόριο, τον τουρισμό και την εστίαση θα παραταθεί ως τις 31 Ιανουαρίου. Ορισμένοι πρωθυπουργοί υποστηρίζουν εκτός αυτού την αναγκαιότητα της επιβολής αυστηρότερων μέτρων. Η δε Ένωση Γερμανικών Δήμων ζητά την παράταση των μέτρων ως ότου διαπιστωθεί μια αισθητή μείωση νέων κρουσμάτων.

Άνοιγμα των σχολείων

Διάσταση απόψεων επικρατεί αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και παιδικών σταθμών που έχουν κλείσει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Πάντως, στη χθεσινή τους τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Παιδείας των κρατιδίων κατέληξαν στη γενικόλογη απόφαση ότι το καθένα θα κρίνει μόνο του για την επαναλειτουργία των σχολείων, ανάλογα με την κατάσταση που επικρατεί στο κρατίδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!