Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία: Τεράστια ζήτηση για το 1ο πράσινο ομοσπονδιακό ομόλογο – Στα 33 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές
[Σκάϊ]: Γερμανία: Τεράστια ζήτηση για το 1ο πράσινο ομοσπονδιακό ομόλογο – Στα 33 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές

[Σκάϊ]: Γερμανία: Τεράστια ζήτηση για το 1ο πράσινο ομοσπονδιακό ομόλογο – Στα 33 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές

Συνολικά, η έκδοση των δεκαετών χρεογράφων είναι πιθανό να φέρει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Το πρώτο πράσινο ομόλογο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συναντά τεράστιο ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών.

Οι προσφορές για την πρώτη έκδοση πράσινων ομολόγων ανήλθαν σε περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν οικονομικοί κύκλοι. Συνολικά, η έκδοση των δεκαετών χρεογράφων είναι πιθανό να φέρει περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει έλλειψη ζήτησης. Οι επενδυτές έκαναν μια σαφή δήλωση προθέσεων με τις προσφορές τους», δήλωσε ο αναλυτής της Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW), Έλμαρ Φόλκερ. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s χαρακτηρίζει την πρώτη έκδοση του γερμανικού οικολογικού ομολόγου ως «σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς για βιώσιμα ομόλογα».

Το εισπραχθέν κεφάλαιο θα διατεθεί σε συγκεκριμένα ενεργειακά και περιβαλλοντικά προγράμματα από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ήταν επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν έργα που σχεδιάζονταν εδώ και τρία χρόνια.

Τα νέα χρεόγραφα θα τοποθετηθούν με τη μορφή ενός διπλού ομολόγου, δηλαδή παράλληλα με ένα συμβατικό ομοσπονδιακό ομόλογο ίδιας χρονικής διάρκειας και με το ίδιο κουπόνι. Αυτό δίνει στους επενδυτές το πλεονέκτημα ότι μπορούν να μετατρέψουν τα πράσινα ομόλογα σε συμβατικά ομοσπονδιακά ομόλογα ανά πάσα στιγμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!