Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία-Πλημμύρες: Πού απέτυχε το σύστημα προειδοποίησης; Οι πολιτικοί ζητούν επανεξέταση
[Σκάϊ]: Γερμανία-Πλημμύρες: Πού απέτυχε το σύστημα προειδοποίησης; Οι πολιτικοί ζητούν επανεξέταση

[Σκάϊ]: Γερμανία-Πλημμύρες: Πού απέτυχε το σύστημα προειδοποίησης; Οι πολιτικοί ζητούν επανεξέταση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι διέπραξαν λάθη τα κρατίδια.

Η πολιτική επανεξέταση της λειτουργίας του συστήματος προειδοποίησης των πολιτών ξεκίνησε ενόσω οι εργασίες διάσωσης και αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες συνεχίζονται. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι διέπραξαν λάθη τα κρατίδια.

Μετά από μαζική κριτική η οποία ασκήθηκε στον Χριστιανοκοινωνιστή (CSU), ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρτών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) για θέματα εσωτερικής πολιτικής Ματίας Μίτελμπεργκ υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας Καταστροφών (BBK). «Τώρα θα πρέπει να αναλυθούν τα γεγονότα της καταστροφικής πλημμύρας λεπτομερώς για να δούμε αν και πού δεν έχουν λειτουργήσει οι (προβλεπόμενες) διαδικασίες. Αυτό ισχύει κυρίως για τα ομοσπονδιακά κρατίδια, επειδή είναι τα κυρίως υπεύθυνα για την προστασία από καταστροφές. Ρητώς τάσσομαι κατά του πρόωρου καταλογισμού ευθυνών και της πρόωρης διατύπωσης προτάσεων για μεταρρυθμίσεις», τόνισε σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Neue Osnabruecker Zeitung (NOZ).

Προηγουμένως, είχε ενταθεί η κριτική επειδή οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων έφτασαν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών πολύ αργά. Ο Ζέεχοφερ το απέρριψε όμως αυτό χτες. «Δεν αποκλείω ότι πρέπει να βελτιώσουμε το ένα ή το άλλο, αλλά τα προειδοποιητικά μηνύματα λειτούργησαν χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!