Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία – Μετά τις Εκλογές: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι κρίνουν τον νέο καγκελάριο
[Σκάϊ]: Γερμανία – Μετά τις Εκλογές: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι κρίνουν τον νέο καγκελάριο

[Σκάϊ]: Γερμανία – Μετά τις Εκλογές: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι κρίνουν τον νέο καγκελάριο

Προκαταρκτικές συνομιλίες Πρασίνων και Φιλελευθέρων για τη συμμετοχή τους σε κυβερνητικό συνασπισμό. SPD και CDU/CSU έτοιμα να συνεργαστούν μαζί τους.

Επειδή, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και χριστιανικά κόμματα CDU/CSU δεν έχουν την πρόθεση να ανανεώσουν την κυβερνητική τους συνεργασία, εξαρτάται από τους Πράσινους (Grüne) και τους Φιλελευθέρους (FDP) αν ο επόμενος καγκελάριος θα είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς ή ο Χριστιανοδημοκράτης Άρμιν Λάσετ. Τόσο ο κ. Σολτς όσο και ο κ. Λάσετ έχουν εκφράσει την πρόθεση να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με αυτά τα δύο κόμματα. Οι δε Πράσινοι θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Σοσιαλδημοκρατών, ενώ το FDP με τα χριστιανικά κόμματα CDU/CSU. Ταυτόχρονα όμως, ούτε οι Πράσινοι αποκλείουν να εισέλθουν σε μια κυβέρνηση Λάσετ και ούτε οι Φιλελεύθεροι σε μια κυβέρνηση Σολτς.

Πράσινοι και FDP ανακοίνωσαν, ότι θα διεξαγάγουν τις επόμενες ημέρες προκαταρκτικές συνομιλίες, προκειμένου να εντοπίσουν κοινά σημεία αναφοράς αλλά και να εξετάσουν πιθανούς συμβιβασμούς σε θέματα που διαφωνούν. Αιτιολογώντας αυτή την πρωτοβουλία ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, επεσήμανε ότι οι διαφορές του κόμματός του με τους Πράσινους είναι μεγαλύτερες απ΄ ότι με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Χριστιανοδημοκράτες. Όπως υποστήριξε, ό λόγος που το κόμμα του αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες το 2017 ήταν αντιθέσεις με τους Πράσινους, προπαντός σε ό,τι αφορά φορολογικά ζητήματα. Σε σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων, Φόλκερ Βίσινγκ, διαμήνυσε πάντως ότι το κόμμα του θα διεξαγάγει τις συνομιλίες με διάθεση για συμβιβασμούς – ακόμη και στα φορολογικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!