Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Γερμανία: Το CDU στηρίζει Λάσετ ως υποψήφιο καγκελάριο
[Σκάϊ]: Γερμανία: Το CDU στηρίζει Λάσετ ως υποψήφιο καγκελάριο

[Σκάϊ]: Γερμανία: Το CDU στηρίζει Λάσετ ως υποψήφιο καγκελάριο

Το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών ανανεώνει τη στήριξή του για την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος. Αβεβαιότητα για τη στάση των Χριστιανοκοινωνιστών.

Το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εκφράστηκε υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, για το αξίωμα του καγκελαρίου στις εκλογές το Σεπτέμβριο. Στην έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στο διαδίκτυο και διήρκεσε σχεδόν επτά ώρες το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών επιβεβαίωσε τη νύχτα με 31 ψήφους υπέρ του Α. Λάσετ, 9 υπέρ του Μ. Ζέντερ και 6 λευκά την απόφαση, στην οποία είχε καταλήξει τη Δευτέρα πριν μια εβδομάδα. Η όμόφωνη απόφαση τότε είχε προκαλέσει σειρά αρνητικών αντιδράσεων στις γραμμές των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ οι Χριστιανοκοινωνιστές αρνήθηκαν να την αποδεχθούν. Δεκάδες βουλευτές του CDU αλλά και ένας αυξανόμενος αριθμός στελεχών και κομματικών οργανώσεων εξέφραζαν δημόσια τη στήριξη τους για τον Μάρκους Ζέντερ. Συνέπεια αυτής της εξέλιξης, αλλά και της επιμονής του βαυαρού πρωθυπουργού στην υποψηφιότητά του, ήταν, ο κ. Λάσετ να συγκαλέσει το πρωί της Δευτέρας για το βράδυ το προεδρείο του CDU σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει αλλά και να αποφασίσει, αν θα παραμείνει υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία ή όχι.

Πόλωση στο προεδρείο

Η συζήτηση διεξήχθη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές του Άρμιν Λάσετ και του Μάρκους Ζεντερ. Την υποψηφιότητα Ζέντερ υποστήριξαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι των ανατολικογερμανικών κρατιδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!