Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γεραπετρίτης σε ΣΚΑΪ 100.3: Η Ελλάδα σε καλύτερη διπλωματική θέση από την Τουρκία- Οι κυρώσεις υπάρχουν
[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης σε ΣΚΑΪ 100.3: Η Ελλάδα σε καλύτερη διπλωματική θέση από την Τουρκία- Οι κυρώσεις υπάρχουν

[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης σε ΣΚΑΪ 100.3: Η Ελλάδα σε καλύτερη διπλωματική θέση από την Τουρκία- Οι κυρώσεις υπάρχουν

Για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη χώρα μας ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό κανάλι διπλωματικής επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, αναβαθμίζεται η χώρα μας και υπάρχει σαφής τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας.

Για πρώτη φορά η Ελλάδα έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τουρκία, ενώ είναι σε καλύτερη διπλωματική θέση, την οποία έχει οικοδομήσει και είναι καλύτερα εφοδιασμένη, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τόνισε δε ότι η λίστα των κυρώσεων υπάρχει, είναι εκεί και πλέον έχουμε ως κεκτημένο ένα ευρύ «μενού» κυρώσεων, αν η Τουρκία επανέλθει στην προκλητική ρητορική. «Οι κυρώσεις δεν πεθαίνουν και θα βρίσκονται ως επαπειλή για να κατάλαβει το μέρος που είναι σε σφάλμα ότι πρέπει να έρθει στην οδό του ορθού λόγου και να έχουμε ωφέλιμη διέξοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι δεν είναι απαραίτητη η έγκριση όλης της λίστας των κυρώσεων από το Συμβούλιο, αλλά από το μένου θα επιλέγει η πιο κατάλληλη και αναλογική λύση.

Για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει σχετική παγίωση, επιπέδωση της καμπύλης επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα αποφασίζονται και σε όλη την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!