Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές
[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές

[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες για όσο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές τιμές

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τα της οικονομίας και της ακρίβειας, με τον υπουργό Επικρατείας να επαναλαμβάνει, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν, ότι «έχουμε μια αύξηση του συνολικού πακέτου στήριξης στα 500 εκατ. με διπλασιασμό της ενίσχυσης στην ηλεκτρική ενέργεια, διεύρυνση των κριτηρίων για το φυσικό αέριο, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης».

Τη βεντάλια μέτρων της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας, ειδικότερα μάλιστα στον τομέα της ενέργειας, άνοιξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Πρόκειται περί απίστευτης φαιδρότητας», ήταν επίσης το σχόλιό του για φράση που του αποδόθηκε από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων την Παρασκευή, προειδοποιώντας και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση που δεν ανακληθεί. Σε άλλο σημείο δε, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση: καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τα της οικονομίας και της ακρίβειας, με τον υπουργό Επικρατείας να επαναλαμβάνει, σε συνέχεια των ανακοινώσεων που έγιναν, ότι «έχουμε μια αύξηση του συνολικού πακέτου στήριξης στα 500 εκατ. με διπλασιασμό της ενίσχυσης στην ηλεκτρική ενέργεια, διεύρυνση των κριτηρίων για το φυσικό αέριο, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης. Είναι σημαντικό βάρος για τα δημοσιονομικά μας αλλά θα είμαστε εκεί για όσο χρόνο διατηρηθούν οι πολύ υψηλές αυτές τιμές ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ύφεση στις τιμές του φυσικού αερίου που έχει να κάνει κυρίως με την αύξηση των εξαγωγών από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν».

Εξάλλου, «με βάση τα διευρυμένα κριτήρια για την υπαγωγή στο επίδομα θέρμανσης, εκτιμούμε ότι θα είναι επιλέξιμα περίπου το 80% των νοικοκυριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!