Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γεραπετρίτης για lockdown: Βασικός στόχος να βγούμε πάλι από 1η Δεκεμβρίου
[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης για lockdown: Βασικός στόχος να βγούμε πάλι από 1η Δεκεμβρίου

[Σκάϊ]: Γεραπετρίτης για lockdown: Βασικός στόχος να βγούμε πάλι από 1η Δεκεμβρίου

Διευκρίνισε ότι «η κανονικότητα όπως την γνωρίσαμε, για τον Δεκέμβριο δεν θα υπάρξει.»

Τις δύο επιλογές που είχε μπροστά της η κυβέρνηση, μετά την ανεξήγητη επιστημονικά, εκθετική αύξηση των τελευταίων ημερών, περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης – σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό «Θέμα 104,6» – υπογραμμίζοντας συγχρόνως την απόλυτη βεβαιότητα, όπως ανέφερε, ότι «το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης θα δουλέψει». Και τόνισε: «η βασική μας στόχευση είναι από 1η Δεκεμβρίου να βγούμε και πάλι σταδιακά».

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε από την παρουσίαση της κατάστασης διεθνώς και ειδικότερα, στην ήπειρό μας: «Αυτή τη στιγμή ολόκληρη η Ευρώπη και ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο βρίσκονται σε μια φάση πάρα πολύ μεγάλης έντασης με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, παντού λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα. Πρόκειται για ένα κύμα που έχει πιο ισχυρά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τη μεταδοτικότητά του, εξ αυτού του λόγου υπάρχουν ισχυρότερα μέτρα (…) Είναι μια τρομακτική συνθήκη, το Βέλγιο που έχει ανάλογο πληθυσμό με το δικό μας, είναι κοντά στα 30.000 κρούσματα ημερησίως. Είναι μια τερατώδης κατάσταση που καθίσταται μη διαχειρίσιμη στην Ευρώπη».

Και στα καθ’ ημάς, εν συνεχεία, «εμείς εξακολουθούμε να είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη (…) εξακολουθούμε να είμαστε καλύτερα επειδή λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανάλυση δεδομένων σε πολύ μεγάλο βάθος».

Στο «γιατί» η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην καθολική απαγόρευση, ο Γ. Γεραπετρίτης εξήγησε πως «τις τελευταίες πέντε ημέρες, από τότε που αποφασίστηκε να πάμε σε ένα νέο μοντέλο, υπήρξε μια εκθετική αύξηση της τάξης του 30% – 40% σε κρούσματα, διασωληνώσεις, θανάτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!