Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Γεωργιάδης: Ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, αλλά όχι παζάρια
[Σκάϊ]: Γεωργιάδης: Ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, αλλά όχι παζάρια

[Σκάϊ]: Γεωργιάδης: Ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, αλλά όχι παζάρια

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως «είναι προφανές ότι κυριακάτικο παζάρι σε περιοχή έως 5.000 κατοίκων δεν υφίσταται».

«H διάταξη που φέρνουμε στο νομοσχέδιο για την δυνατότητα να λειτουργούν καταστήματα την Κυριακή αφορά μόνο σε δήμους, σε κοινότητες, σε ενότητες έως 5.000 κατοίκων και αυτό δεν επηρεάζει τα κυριακάτικα παζάρια» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στις ανησυχίες που εκφράστηκαν κατά την ακρόαση φορέων στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως «είναι προφανές ότι κυριακάτικο παζάρι σε περιοχή έως 5.000 κατοίκων δεν υφίσταται» καθώς όπως είπε «τα παζάρια οργανώνονται σε περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό, συνεπώς εκεί που οργανώνεται αυτού του είδους το υπαίθριο εμπόριο δεν θα υπάρχουν ανοικτά καταστήματα την Κυριακή που θα ήταν πράγματι κώλυμα . Στη διευκρίνιση αυτή προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης ακούγοντας τις παρατηρήσεις του προέδρου της Πανελλαδικής Επαγγελματικής Ένωσης Υπαίθριων, Πλανόδιων Μικροπωλητών και Λιανεμπόρων, Πέτρου Χατζίρη πως με την προσθήκη του άρθρου 2Α στο νομοσχέδιο «θα κλείσουν παζάρια λόγω αυτής της ρυθμίσεως». Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι προφανώς λανθασμένη αυτή η εκτίμηση. Η ρύθμιση αυτή είναι αδιάφορη γι’ αυτούς που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις υπαίθριες αγορές καθώς δεν υπάρχουν τέτοιου είδους παζάρια σε τέτοιες περιοχές που έχουν κάτω από 5.000 κατοίκους πληθυσμό».

Στις ενστάσεις του προέδρου της ΓΕΣΕΒΕ, Γιώργου Καββαθά ότι «το υπουργείο επιλέγει να επεκτείνει το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές (…) οι τοπικές αγορές μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες, έχουν ρυθμίσει τα του οίκου τους, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ανάγκες της κάθε περιοχής και δεν μπορεί να ανοίγουμε ένα παραθυράκι και να ορίζουμε όλη τη χώρα συλλήβδην τουριστικό προορισμό» υποστηρίζοντας πως η απόφαση του περασμένου Μαρτίου να επιτραπεί η λειτουργία τις Κυριακές στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου και στο κέντρο των Σπάτων είχε ως συνέπεια να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!