Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Φθινοπωρινές αλλεργίες: Από τι προκαλούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις
[Σκάϊ]: Φθινοπωρινές αλλεργίες: Από τι προκαλούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

[Σκάϊ]: Φθινοπωρινές αλλεργίες: Από τι προκαλούνται και πώς θα τις αντιμετωπίσεις

Θεραπεύονται τελικά οι εποχικές αλλεργίες;

Το Φθινόπωρο είναι μία ακόμη εποχή του χρόνου κατά τη διάρκεια της οποίας πολλά αλλεργικά άτομα έχουν μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα. Παρόλο που τα συμπτώματα δεν είναι ίδια για όλους, όσο ομαλά και εάν το περνάς, το σίγουρο είναι πως δεν είναι μια ευχάριστη περίοδος.

Εμείς μιλήσαμε με την Αλλεργιολόγο Μυρτώ Πότικα για όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις σχετικά με τις φθινοπωρινές αλλεργίες.

Εάν αναρωτιέσαι τι προκαλεί αυτές τις αλλεργίες πρέπει να ξέρεις πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν με σχετικά υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και ισχυρούς άνεμους ευνοούν την μεταφορά γύρεων από ζιζάνια- αγριόχορτα, που συνεχίζουν την ανθοφορία τους. Ταυτόχρονα αναπτύσσονται αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα της οικιακής σκόνης και οι μύκητες της υγρασίας τόσο σε εξωτερικούς όσο σε εσωτερικούς χώρους με υγρασία.

Τα ξεραμένα φύλλα των δέντρων επίσης που στοιβάζονται στα πεζοδρόμια και τις αυλές είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των μυκήτων. Τα κλασικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν έναν αλλεργικό ασθενή είναι φαγούρα σε μάτια και μύτη, καταρροή (συνάχι), συνεχή φτερνίσματα και μπούκωμα. Επιπλέον επειδή οι μύκητες και τα ακάρεα ενοχοποιούνται για την εμφάνιση αλλεργικού άσθματος οι ασθενείς εμφανίζουν βήχα, σφύριγμα στην αναπνοή (βρογχόσπασμο) ακόμη και δυσπνοια.

Οι ασθενείς που είναι ευαισθητοποιημένοι σε αλλεργιογόνα του φθινοπώρου παρουσιάζουν χαρακτηριστικά έξαρση των συμπτωμάτων τους αυτή την περίοδο του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!