Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Φραγκογιάννης: Σκοπός της θετικής μας ατζέντας με την Τουρκία είναι ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης
[Σκάϊ]: Φραγκογιάννης: Σκοπός της θετικής μας ατζέντας με την Τουρκία είναι ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης

[Σκάϊ]: Φραγκογιάννης: Σκοπός της θετικής μας ατζέντας με την Τουρκία είναι ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης

Η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, και η δυσκολότερη από τις «ειδικές αποστολές» που έχει εμπιστευθεί στον κ. Φραγκογιάννη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα 25 projects με την Τουρκία, που θα συζητηθούν στις 18 Ιουνίου στην Αττάλεια, τη σημασία της θετικής ατζέντας στο πλαίσιο μιας προσεκτικής προσέγγισης με την γειτονική χώρα καθώς και τα άμεσα σχέδια με άλλες χώρες είναι στο επίκεντρο της συνέντευξης του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη σήμερα στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «ο άνθρωπος της θετικής ατζέντας».

Η θετική ατζέντα με την Τουρκία είναι, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, και η δυσκολότερη από τις «ειδικές αποστολές» που έχει εμπιστευθεί στον κ. Φραγκογιάννη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το νόημα της θετικής ατζέντας είναι ιδιαίτερα σημαντικό» λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών μετά από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, αλλά και τη δική του συνάντηση με τον τούρκο μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα το περασμένο Σάββατο 29 Μαΐου. «Με την Τουρκία βρεθήκαμε πέρυσι χωρίς γέφυρες επικοινωνίας. Αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε τη θετική ατζέντα για να δημιουργήσουμε ένα θετικό πλαίσιο» προσθέτει.

«Με την Τουρκία», επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «υπήρχαν έργα που χρόνιζαν, ορισμένα πιο εύκολα, άλλα ανυπέρβλητα. Σκεφθήκαμε όμως ότι μέσα από αυτά ίσως αυξήσουμε τις πιθανότητες να λύσουμε και άλλα θέματα». Όπως εξηγεί, «στείλαμε στην τουρκική πλευρά έναν κατάλογο από 15 έργα που εμείς κρίναμε ότι μπορούσαν να προχωρήσουν, οι Τούρκοι πρόσθεσαν άλλα οκτώ και στην τελευταία συνάντησή μας στην Καβάλα εισάγαμε άλλα δύο». Στο σύνολο υπάρχει πλέον ένας κατάλογος 25 projects, ενώ αυτό που υπήρξε ιδιαίτερα ουσιαστικό ήταν η συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών κατά της COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!