Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Σε έξαρση οι κυβερνοεπιθέσεις -Δεν υπάρχει προστασία 100%
[Σκάϊ]: Σε έξαρση οι κυβερνοεπιθέσεις -Δεν υπάρχει προστασία 100%

[Σκάϊ]: Σε έξαρση οι κυβερνοεπιθέσεις -Δεν υπάρχει προστασία 100%

Διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον επιχειρήσεων, βιομηχανιών, της δημόσιας διοίκησης και του συστήματος υγείας: Μια νέα, επικίνδυνη πραγματικότητα, για την οποία προειδοποιούν ειδικοί.

Oι εγκληματίες που δρουν στο διαδίκτυο κάθε άλλο παρά σταμάτησαν τις παράνομες δραστηριότητές του την περίοδο της πανδημίας. «Ακόμη και βιομηχανικές μονάδες παραγωγής αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας εκβιασμών στον κυβερνοχώρο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στέφεν Τσίμερμαν, επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ένωσης Γερμανών Μηχανολόγων (VDMA) με έδρα στη Φρανκφούρτη. Όπως παρατηρεί, την περίοδο της πανδημίας παρατηρήθηκαν μέχρι και φαινόμενα καθυστερήσεων σε εφοδιαστικές αλυσίδες εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων ή απλώς απειλών. Σε κίνδυνο βρίσκονται πολλές εταιρείες: από τον τομέα της ιατρικής μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία.

Όπως εξηγεί ο Γερμανός ειδικός, ευάλωτα απέναντι σε αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις είναι πλέον όχι μόνο τα λογισμικά προγράμματα στα γραφεία εργαζομένων αλλά και οι περίπλοκοι μηχανισμοί και συστήματα ολόκληρων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Σοβαρά περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων συνεχίζουν να καταγράφονται με αυξητική τάση στο λεγόμενο «διαδίκτυο των πραγμάτων». Μια τέτοια επίθεση καταγράφηκε στον γερμανικό κολοσσό Thyssenkrupp.

Δεν υπάρχει προστασία 100%

«Δεν είναι δυνατό να προστατευθούμε 100% απέναντι σε τέτοιες απειλές» αναφέρει ο Τσίμερμαν. «Θύμα μπορεί να πέσει οποιοσδήποτε. Όπως κάθε οργανισμός μπορεί να προσβληθεί από έναν ιό. Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση του προβλήματος θα μπορούσε ωστόσο να οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας». Συχνά επιχειρήσεις αντιδρούν με μεγάλη καθυστέρηση, αφού πρώτα χάκερ έχουν δημιουργήσει χάος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!