Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Οι ευρωπαικές χώρες που προχωρούν σε νέα μέτρα και βάζουν στην «απομόνωση» ανεμβολίαστους
[Σκάϊ]: Οι ευρωπαικές χώρες που προχωρούν σε νέα μέτρα και βάζουν στην «απομόνωση» ανεμβολίαστους

[Σκάϊ]: Οι ευρωπαικές χώρες που προχωρούν σε νέα μέτρα και βάζουν στην «απομόνωση» ανεμβολίαστους

Στην Γερμανία, το ένα μετά το άλλο τα κρατίδια επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, ενώ ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, υπό το βάρος της έκρηξης των κρουσμάτων και της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων του κρατιδίου, έχει εκπονήσει σχέδιο για καθολικό lockdown τριών εβδομάδων. Την ίδια στιγμή, η τσεχική κυβέρνηση απαγορεύει την είσοδο σε εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες στους ανεμβολίαστους, ενώ η Σλοβακία θα επιβάλει lockdown για όσους δεν έχουν ανοσοποιηθεί

Σε ασφυκτικό κλοιό μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε αρκέτες ευρωπαικές χώρες οι οποίες προχωρούν σε λήψη νέων έκτακτων μέτρων.

Στην Γερμανία, με την πλειοψηφία των κομμάτων του πιθανού μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP), εγκρίθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο οι αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας από λοιμώξεις. Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχει ωστόσο ήδη προαναγγείλει ότι θα επιχειρήσει να εμποδίσει την εφαρμογή τους αύριο, στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο Κανόνας 3G (για πρόσβαση όσων έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή αναρρώσει από τη νόσο και όσων προσκομίζουν πρόσφατο αρνητικό τεστ) γενικεύεται σε όλη τη χώρα για την προσέλευση στους χώρους εργασίας, αλλά και για τη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς. Ο ίδιος κανόνας θα ισχύει για εργαζόμενους και επισκέπτες μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρων αποκατάστασης ασθενών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!