Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για δημιουργία δικτύου αγωγών υδρογόνου μήκους 39.700 χλμ. σε 21 χώρες
[Σκάϊ]: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για δημιουργία δικτύου αγωγών υδρογόνου μήκους 39.700 χλμ. σε 21 χώρες

[Σκάϊ]: Το ευρωπαϊκό σχέδιο για δημιουργία δικτύου αγωγών υδρογόνου μήκους 39.700 χλμ. σε 21 χώρες

Δώδεκα Ευρωπαϊκοί Διαχειριστές Συστήματος Φυσικού Αερίου από έντεκα χώρες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία European Hydrogen Backbone (EHB).

Η πρωτοβουλία European Hydrogen Backbone (EHB) παρουσίασε την Τρίτη 13 Απριλίου την ανανεωμένη έκδοση του οράματός της για μια ειδική υποδομή μεταφοράς υδρογόνου σε όλη την Ευρώπη. Προτείνει τη δημιουργία ενός δικτύου υδρογόνου μήκους 39.700 χιλιομέτρων έως το 2040, με περαιτέρω ανάπτυξη του να αναμένεται και μετά το 2040. Το δίκτυο αυτό συνδέει 21 ευρωπαϊκές χώρες. Το όραμα που παρουσιάστηκε έρχεται σε συνέχεια της έκθεσης του EHB που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2020, πυροδοτώντας τη σχετική συζήτηση σε όλη την Ευρώπη. Η έκθεση περιέγραφε ένα δίκτυο 23.000 χιλιομέτρων που θα κάλυπτε δέκα χώρες.

Τα δύο τρίτα του δικτύου βασίζονται σε μετασκευασμένους αγωγούς

Περίπου το 69% του προτεινόμενου δικτύου μεταφοράς υδρογόνου αποτελείται από μετασκευασμένους υφιστάμενους αγωγούς φυσικού αερίου. Το υπόλοιπο 31% των νέων αγωγών χρειάζονται για τη σύνδεση νέων χρηστών και βρίσκονται σε χώρες με μικρά δίκτυα φυσικού αερίου σήμερα, αλλά με μεγάλη αναμενόμενη ζήτηση και προσφορά υδρογόνου στο μέλλον.
Χαμηλότερο επενδυτικό κόστος ανά χιλιόμετρο αγωγού

Το όραμα για μία «ραχοκοκαλιά» υδρογόνου μήκους περίπου 40.000 χλμ. έως το 2040. απαιτεί μία εκτιμώμενη συνολική επένδυση ύψους €43-81 δισ.. Η επένδυση ανά χιλιόμετρο αγωγού είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με την έκθεση που δημοσίευσε η EHB το περασμένο έτος, καθώς αυτή περιλάμβανε μόνο εκτιμήσεις κόστους για αγωγούς με διάμετρο 48 ιντσών, ενώ η παρούσα έκθεση λαμβάνει υπόψη ότι ένα μεγάλο μέρος των σημερινών υποδομών φυσικού αερίου και των αυριανών υποδομών υδρογόνου αποτελείται από μικρότερους αγωγούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!