Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ευνοϊκή μεταχείριση για τους εμβολιασμένους εξετάζει η Ε.Ε- Ποια «προνόμια» θα παρέχει
[Σκάϊ]: Ευνοϊκή μεταχείριση για τους εμβολιασμένους εξετάζει η Ε.Ε- Ποια «προνόμια» θα παρέχει

[Σκάϊ]: Ευνοϊκή μεταχείριση για τους εμβολιασμένους εξετάζει η Ε.Ε- Ποια «προνόμια» θα παρέχει

Το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού διαβατηρίου εμβολιασμών επανήλθε στο προσκήνιο. Αφορμή η απόφαση χωρών να προχωρήσουν μονομερώς στην έκδοση των εν λόγω πιστοποιητικών.

Στα μέσα της εβδομάδας η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού. Μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα θα πιστοποιείται μελλοντικά εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι κατά της Covid-19. Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες του προγράμματος, είναι σαφές ότι ο βασικός στόχος είναι να διευκολυνθεί η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αλλά και τα επαγγελματικά ταξίδια επιχειρηματιών. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και να δώσουμε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δουλέψουν. Πολλές επιχειρήσεις μας δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο», επισήμανε ο Δανός υπουργός Οικονομικών Μόρτεν Μπόντσκοβ. Και με τον διευθυντή του δανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μπράιαν Μίκελσεν να κάνει λόγο για φως στην άκρη του τούνελ.

Παρόμοια σχέδια δρομολογεί και η γειτονική Σουηδία που προανήγγειλε την επομένη επίσης ένα ψηφιακό διαβατήριο. «Με ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι εύκολο να αποδείξει κανείς τους εμβολιασμούς που έκανε», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας Άντερς Ίγκεμαν. Το ερώτημα ποια θα είναι τα πλεονεκτήματα του πιστοποιητικού αυτού όμως, δεν έχει ακόμη απαντηθεί.

Εσθονία: Διευκολύνσεις για εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και με φόντο την έξαρση των κρουσμάτων των νέων στελεχών του κορωνοϊού, κυριαρχεί αυτές τις μέρες η τάση αυστηροποίησης των μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!