Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Eurostat: Η κατανάλωση «προσβλήθηκε» από τον κορωνοϊό – Πρωτοφανής μείωση στην ΕΕ
[Σκάϊ]: Eurostat: Η κατανάλωση «προσβλήθηκε» από τον κορωνοϊό – Πρωτοφανής μείωση στην ΕΕ

[Σκάϊ]: Eurostat: Η κατανάλωση «προσβλήθηκε» από τον κορωνοϊό – Πρωτοφανής μείωση στην ΕΕ

Το 2020, πάνω από το 1/4 (26%) των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών αφιερώθηκε στα απαραίτητα – μεγάλη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης και στην Ελλάδα

Η κατανάλωση προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη χώρα μας να μη μένει ανεπηρέαστη. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών στην ΕΕ το 2020 κατέγραψε μείωση άνευ προηγουμένου, κατά 8%, σε σύγκριση με το 2019.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η μείωση αυτή οφείλεται στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και συγκεκριμένα στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, στους περιορισμούς μετακινήσεων και μη βασικών οικονομικών δραστηριοτήτων που επηρέασαν σοβαρά τις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις στις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών παρατηρήθηκαν για τα «Εστιατόρια και ξενοδοχεία» (-38% σε σύγκριση με το 2019), για την «ένδυση και υπόδηση», για τις «μεταφορές» και την «αναψυχή και πολιτισμός» (όλα -17%). Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στα «τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά» (+3%) και στις «επικοινωνίες» (+2%).

Το 2020, πάνω από το 1/4 (26%) των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών αφιερώθηκε στα χρειώδη, δηλαδή σε «στέγαση, νερό, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα», καθιστώντας τα το μεγαλύτερο στοιχείο δαπανών των νοικοκυριών της ΕΕ, μπροστά από το «τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά» (15%) και τις «μεταφορές» (12%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!