Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Αίτημα για εμπάργκο στην Τουρκία: Ευρωπαϊκά όπλα στραμμένα κατά της Ελλάδας (vid)
[Σκάϊ]: Αίτημα για εμπάργκο στην Τουρκία: Ευρωπαϊκά όπλα στραμμένα κατά της Ελλάδας (vid)

[Σκάϊ]: Αίτημα για εμπάργκο στην Τουρκία: Ευρωπαϊκά όπλα στραμμένα κατά της Ελλάδας (vid)

Αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό επιχειρεί να σταματήσει η Ελλάδα, με το εμπάργκο όπλων που ζήτησε από την Ευρώπη.

Το πυροβόλο όπλο του βίντεο είναι ιταλικό, έχει εγκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σκάφη του τουρκικού ναυτικού, τα οποία όμως στρέφουν απειλητικά τις κάννες τους προς τη χώρα μας, εναντίον της Ευρώπης δηλαδή, η οποία και προμηθεύει τους γείτονες με τα συγκεκριμένα όπλα.

Αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό επιχειρεί να σταματήσει η Ελλάδα, με το εμπάργκο όπλων που ζήτησε από την Ευρώπη.

Το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμη όπλο της στη φαρετρα της ΕΕ, προκειμένου να “πείσει” την Τουρκία να αλλάξει την προκλητική – επιθετική της πολιτική. Δεν γίνεται να πουλάει η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, η οποία να στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα οπλικά συστήματα που προμηθεύονται οι Τούρκοι από χώρες της Ευρώπης και κυρίως από τη Γερμανία

Στα υποβρύχια τύπου 214 – όπως τα Παπανικολής που έχει η Ελλάδα, η Τουρκία παίρνει από τη Γερμανία το σύστημα αναερόβιας πρόωσης.
Εξελίσσουν τα Άρματα Leopard που κατέχουν, αγοράζοντας τεχνολογία από γερμανικές εταιρείες.Όπως και στα αντιαεροπορικά συστήματα Χίσάρ.. μεταφέρουν την τεχνολογία των Γερμανών για την ανάπτυξή τους.Αγοράζουν επίσης γερμανικές αντιαρματικές κεφαλές πυραύλων που τις ενσωματώνουν σε τουρκικά πυρομαχικά.

“Μόνο το 2019 να επισημάνω, πάνω από το 1/3 των οπλικών συστημάτων που εξήγαγε η Γερμανία, κατέληξε στην Τουρκία. Άρα η Γερμανία επωφελείται από μια ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα κ την Τουρκία.”, Αναφέρει ο Λάμπρος Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α

Από την Ιταλία, οι Τούρκοι έχουν προμηθευτεί, εκτός από το πυροβόλο όπλο Ότο Μελάρα και άδεια κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων A-129.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!