Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει ιδιοκτήτη: Το ταξίδι στο χρόνο από το 1891 ώς σήμερα
[Σκάϊ]: Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει ιδιοκτήτη: Το ταξίδι στο χρόνο από το 1891 ώς σήμερα

[Σκάϊ]: Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει ιδιοκτήτη: Το ταξίδι στο χρόνο από το 1891 ώς σήμερα

Η υπογραφή της σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

H Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει χέρια και περνάει από τον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην εταιρία επενδύσεων CVC Capital Partners (CVC). Η υπογραφή της σχετικής δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 90,01% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Το ξεκίνημα

1891

Η Εθνική Ασφαλιστική ξεκινάει τη πορεία της στο χρόνο από το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας, επί της Αιολικής Οδού. Το ιδρυτικό καταστατικό της Εθνικής Ασφαλιστικής υπογράφουν ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Καλλιγάς και προσωπικότητες της τραπεζικής και οικονομικής ζωής της χώρας, όπως ο Γεώργιος Αθηνογένης και ο Στέφανος Στρέιτ. Σκοπός, «η αναδοχή παντός είδους ασφαλειών και αντασφαλειών». Διάρκεια «Απεριόριστος»…

1894

Η εταιρία βρίσκεται ήδη στην πρώτη ιδιόκτητη έδρα της, την πρώην οικία Rossels στην οδό Κοραή 4. Με τον Ελευθέριο Βενιζέλο πελάτη της από το 1895, η Εθνική Ασφαλιστική πρωτοπορεί από την γέννησή της, διαφημίζοντας τις ασφαλίσεις ζωής στις εφημερίδες της εποχής.

1910 – 1922

Το 1910 το ελληνικό κράτος για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στο ιστορικό στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ασφαλιστικής, ρυθμίζει νομοθετικά την ιδιωτική ασφάλιση με δύο νόμους που συντάσσονται από επιφανή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!