Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ερντογάν: Θα στηρίξουμε τα δικαιώματά των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά εκεί δεν είναι Τουρκία
[Σκάϊ]: Ερντογάν: Θα στηρίξουμε τα δικαιώματά των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά εκεί δεν είναι Τουρκία

[Σκάϊ]: Ερντογάν: Θα στηρίξουμε τα δικαιώματά των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά εκεί δεν είναι Τουρκία

“Τώρα, νομίζω ότι η άποψη των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι η ίδια με πριν από 20 χρόνια” ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας

“Η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να κάνει όλα τα δυνατά βήματα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με την Τουρκία, αλλά οι συνθήκες στις δύο χώρες δεν μπορούν να αξιολογηθούν με τον ίδιο τρόπο” υποστήριξε την Κυριακή ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Κατά καιρούς έρχονταν γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν. Μιλούσα μαζί τους. Όταν μιλούσαν για τις γυναίκες τους, έλεγαν ότι έχουν σημειώσει πρόοδο. Έδειχναν τις γυναίκες μας ως παράδειγμα”, παρατήρησε ο Ερντογάν. “Τώρα, νομίζω ότι η άποψη των Ταλιμπάν για τις γυναίκες δεν θα είναι η ίδια με πριν από 20 χρόνια. Πιθανότατα θα δουν μια αλλαγή σε αυτό το θέμα. Η επιμονή στη θέση τους δεν θα έχει νόημα”, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δώσει “την υποστήριξή της” και σε αυτό το θέμα.

“Δεν μπορώ να πω, πως με το Αφγανιστάν, δεν μπορούμε να μην υπογράψουμε μια συμφωνία, όπως αυτή που έχουμε με τη Λιβύη . Αρκεί, απέναντι μας, να βρούμε ομολόγους.
Γιατί να μην υπογράψουμε μια τέτοια συμφωνία; Εμείς θέλουμε να λύσουμε προβλήματα” ανέφερε ακόμα.

Πηγή:bianet.org

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!