Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ερνέστος Βαρβαρούσης: Ο ελληνογερμανός υποψήφιος των Φιλελεύθερων (FDP)
[Σκάϊ]: Ερνέστος Βαρβαρούσης: Ο ελληνογερμανός υποψήφιος των Φιλελεύθερων (FDP)

[Σκάϊ]: Ερνέστος Βαρβαρούσης: Ο ελληνογερμανός υποψήφιος των Φιλελεύθερων (FDP)

Στον τοίχο πίσω από το γραφείο του διαβάζει κανείς το σωκρατικό «Οἶδα οὐκ εἰδώς». Δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από Φιλελεύθερος (FDP).

Δηλώνει παθιασμένος επιχειρηματίας και έτοιμος να αναλάβει πολιτική ευθύνη. Θα ήθελε να δει περισσότερους επιχειρηματίες στην Bundestag, αλλά και το κόμμα του σε κυβέρνηση με τους Πράσινους. Τάσσεται υπέρ της όσο το δυνατόν πιο περιορισμένης κρατικής παρέμβασης, πιστεύει στην καινοτομία και στις ίσες ευκαιρίες. Στον τοίχο πίσω από το γραφείο του διαβάζει κανείς το σωκρατικό «Οἶδα οὐκ εἰδώς». Δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο από Φιλελεύθερος (FDP). Όσο για την ελληνική του καταγωγή; Είναι ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα, όπως συμβαίνει συνήθως…

Ο Ερνέστος Βαρβαρούσης είναι υποψήφιος για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Έσσης, με την ελπίδα ότι μαζί του θα μπουν στην Bundestag οι μεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της γερμανικής οικονομίας. Ο 58χρονος πολιτικός μηχανικός από την Φρανκφούρτη, διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία διαχείρισης οδικής κυκλοφορίας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου και δεν έκρυψε την προτίμησή του για τις συνεργασίες της επόμενης μέρας.

«Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Θα χρειαστούν νέοι συνδυασμοί στη Γερμανία. Κατά τη γνώμη μου, οι συνασπισμοί με το FDP και τους Πράσινους έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες ανανέωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!