Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Έρευνα-Twitter: Οι αρνητικές αντιλήψεις για την πανδημία έχουν μειωθεί παγκοσμίως-Το πριν και το μετά
[Σκάϊ]: Έρευνα-Twitter: Οι αρνητικές αντιλήψεις για την πανδημία έχουν μειωθεί παγκοσμίως-Το πριν και το μετά

[Σκάϊ]: Έρευνα-Twitter: Οι αρνητικές αντιλήψεις για την πανδημία έχουν μειωθεί παγκοσμίως-Το πριν και το μετά

Η μελέτη βρήκε στενή συσχέτιση σε διάφορες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά κ.α.) ανάμεσα στις μειούμενες αρνητικές αντιλήψεις και στους αυξανόμενους εμβολιασμούς

Όσο περνάει ο καιρός η αντίληψη των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τείνει να γίνει λιγότερο αρνητική για την πανδημία Covid-19, ιδίως στις χώρες που έχουν εκτεταμένα προγράμματα εμβολιασμού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-βραζιλιάνικη έρευνα που βασίστηκε στην ανάλυση του συναισθηματικού περιεχομένου περισσότερων από 120 εκατομμυρίων μηνυμάτων από χρήστες στο Twitter. Είναι η πρώτη μελέτη που αποπειράται να «σφυγμομετρήσει» έμμεσα πώς εξελίσσεται διαχρονικά η άποψη των ανθρώπων του πλανήτη σχετικά με τη νόσο του κορονοϊού.

Με δεδομένο ότι σχεδόν 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (με κυριότερο το Facebook), οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να δώσουν μια εικόνα σχετικά με το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις αναφορικά με την πανδημία. Και η βασική διαπίστωση είναι πως έχει υπάρξει μια σημαντική μεταβολή από το 2020 έως το 2021: η αρνητική αντιμετώπιση της Covid-19 συνεχώς πέφτει.

Οι ερευνητές τριών αμερικανικών πανεπιστημίων (Βάντερμπιλτ, Τζόρτζια και Πενσιλβάνια), καθώς και του βραζιλιάνικου Ομοσπονδιακού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Παρανά, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας «Frontiers in Psychology», αξιολόγησαν μέσω ειδικού αλγόριθμου συναισθηματικής ανάλυσης πάνω από 120 εκατ. tweets στην αγγλική γλώσσα, προερχόμενα από διάφορες χώρες μεταξύ Μαρτίου 2020-Ιουνίου 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!