Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Έρευνα-COVID: Τα συχνότερα υποκείμενα νοσήματα των νοσηλευόμενων-Στο 30% η παχυσαρκία
[Σκάϊ]: Έρευνα-COVID: Τα συχνότερα υποκείμενα νοσήματα των νοσηλευόμενων-Στο 30% η παχυσαρκία

[Σκάϊ]: Έρευνα-COVID: Τα συχνότερα υποκείμενα νοσήματα των νοσηλευόμενων-Στο 30% η παχυσαρκία

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ ανέπτυξε ένα στατιστικό μοντέλο για περίπου 1.000.000 νοσηλευόμενους, που ενσωμάτωσε δεδομένα σχετικά με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και άλλες παραμέτρους, όπως η ηλικία, το φύλο και η εθνότητα

Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Heart Association, διερεύνησε τις ιατρικές καταστάσεις που θέτουν τους ανθρώπους σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και ανάγκη για νοσηλεία από COVID-19. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής), Γεωργία Κάσση (Διευθύντρια ΕΣΥ Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη-Μεταβολισμού), Βασιλική Βασιλείου (Διευθύντρια ΕΣΥ Ενδοκρινολογίας-Διαβήτη-Μεταβολισμού) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κυριότερα σημεία της μελέτης.

Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ ανέπτυξε ένα στατιστικό μοντέλο για περίπου 1.000.000 νοσηλευόμενους, που ενσωμάτωσε δεδομένα σχετικά με υποκείμενα νοσήματα, καθώς και άλλες παραμέτρους, όπως η ηλικία, το φύλο και η εθνότητα. Στο χρόνο των νοσηλειών αυτών (Νοέμβριος 2020), οι εμβολιασμοί δεν ήταν ακόμη εκτεταμένοι. Με βάση το στατιστικό μοντέλο, 30% των νοσηλειών οφείλονταν στην παχυσαρκία, 26% στην υπέρταση, 21% στο σακχαρώδη διαβήτη και 12% στην καρδιακή ανεπάρκεια. Με άλλα λόγια, τα ποσοστά αυτά των ανθρώπων θα είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αλλά πιθανότατα δεν θα χρειαζόταν νοσηλεία.

Περισσότερες από μία από αυτές τις καταστάσεις συνυπάρχουν συχνά στο ίδιο άτομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!