Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Έρχεται ρύθμιση σε έως 72 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας
[Σκάϊ]: Έρχεται ρύθμιση σε έως 72 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

[Σκάϊ]: Έρχεται ρύθμιση σε έως 72 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

Το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί ένα νέο σχέδιο για την αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το οποίο αναμένεται να παρουσιασθεί στα τεχνικά κλιμάκια στο πλαίσιο της 11ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το οριστικό σχέδιο, με στόχο οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν επακριβώς πώς θα αντιμετωπίσουν τα χρέη της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή , το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αφενός την αύξηση των δόσεων (έχει ανακοινωθεί ρύθμιση 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5%), αφετέρου την ένταξη και των οφειλών από τον φόρο εισοδήματος και πιθανόν από τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων σχεδιάζεται, εφόσον συναινέσουν και οι θεσμοί, να ενταχθούν και χρέη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος της προηγούμενης χρήσης αλλά και τον ΕΝΦΙΑ της ίδιας περιόδου. Δεν αποκλείεται να ενταχθούν και οφειλές του τρέχοντος έτους.

Με βάση το σχέδιο, οφειλές που έχουν παγώσει από την περίοδο της πρώτης και της δεύτερης καραντίνας, ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ θα ενταχθούν στην έκτακτη ρύθμιση οφειλών που θα ξεκινήσει το 2022. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν: επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, εργαζόμενοι σε κλειστές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, οφειλές βεβαιωμένες στις εφορίες που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως 31/12/2021 θα ενταχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση, καθώς και οφειλές που δεν ανεστάλησαν και αφορούν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Οι εν λόγω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 72 με επιτόκιο ύψους 2,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!