Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Επεισόδιο κοντά στην Κύπρο μεταξύ βρετανικού αεροπλανοφόρου και ρωσικών υποβρυχίων
[Σκάϊ]: Επεισόδιο κοντά στην Κύπρο μεταξύ βρετανικού αεροπλανοφόρου και ρωσικών υποβρυχίων

[Σκάϊ]: Επεισόδιο κοντά στην Κύπρο μεταξύ βρετανικού αεροπλανοφόρου και ρωσικών υποβρυχίων

Το ρωσικό ναυτικό πιστεύεται ότι διαθέτει πετρελαιοκίνητα υποβρύχια στη Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται κοντά στη ναυτική τους βάση στο λιμάνι της Ταρτούς.

Επεισόδιο σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου, μεταξύ του Βρετανικού Αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth και ρωσικών υποβρυχίων, τα οποία “κυνηγούσαν” την ναυαρχίδα του Βασιλικού Ναυτικού.

H είδηση, όπως μετέδωσε η Defence Redefined , κυκλοφόρησε από τις τελευταίες μέρες από διεθνή μέσα, τα οποία επισημαίνουν ότι το επεισόδιο έγινε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Daily Telegraph , όταν το HMS Queen Elizabeth συνειδητοποίησε ότι το παρακολουθούσαν τα ρωσικά υποβρύχια, απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο δύο ελικόπτερα Merlin Mk2 για να ψάξουν για τα υποβρύχια.
Στη συνέχεια, προσπάθησαν να εντοπίσουν τις θέσεις των ρωσικών υποβρυχίων. Μαζί με το HMS Queen Elizabeth, δύο βρετανικά καταδρομικά Type 45, δύο φρεγάτες Type 23 και δύο πλοία γενικής υποστήριξης, “κυνηγήθηκαν” επίσης καθώς απόπλεαν από τις ακτές της Κύπρου τον Ιούνιο.
Η Daily Mail ανέφερε πως πιστεύεται πως το ρωσικό υποβρύχιο ανήκει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε τα εξής:
«Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους επιχειρησιακά ζητήματα, αλλά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν θεσπιστεί ισχυρά μέτρα για την προστασία του HMS Queen Elizabeth και των πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού.»
Το ρωσικό ναυτικό πιστεύεται ότι διαθέτει πετρελαιοκίνητα υποβρύχια στη Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται κοντά στη ναυτική τους βάση στο λιμάνι της Ταρτούς αναφέρει η Daily Mail.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!