Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Επιμένει η Κεραμέως στον αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση
[Σκάϊ]: Επιμένει η Κεραμέως στον αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση

[Σκάϊ]: Επιμένει η Κεραμέως στον αποκλεισμό των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση

«Αδιανόητη και άδικη» η συμμετοχή τους, είπε η Υπουργός Παιδείας. Διαβεβαιώσεις με στοιχεία ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Δέσμευση για επικαιροποίηση των μέτρων εφόσον χρειαστεί.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Αμετακίνητη στην απόφαση αποκλεισμού των καταληψιών από την τηλεκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών, εμφανίστηκε η Υπουργός Παιδείας από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας αδιανόητη και άδικη τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία όσων την παρεμποδίζουν και σχολιάζοντας πως μόνοι τους αποκλείουν εαυτούς.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται διάλογος αλλά διάλογος με ανοιχτά σχολεία και δημοκρατικές μεθόδους. Είναι δυνατόν μία ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση; Τι αξιακό κώδικα θέλετε να δώσουμε στους νέους; Ότι είναι φυσιολογικό να περεμποδίζεις με μία έκνομη ενέργεια μια δημόσια υπηρεσία αλλά να πηγαίνεις παραδίπλα και να αξιοποιείς τα οφέλη της; Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Επιχειρώντας, δε, να αποκρούσει μία από τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις για ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, η ίδια υποστήριξε ότι φέτος έχουν γίνει ήδη 46.800, περισσότερες -όπως είπε – από άλλες χρονιές όπως για παράδειγμα με τις 34.000 το 2018. Δήλωσε, δε, ότι αυτές θα αυξάνονται όσο το απαιτούν οι ανάγκες της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!