Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ένοχος κρίθηκε ο Κύπριος χάκερ που εκδόθηκε στις ΗΠΑ
[Σκάϊ]: Ένοχος κρίθηκε ο Κύπριος χάκερ που εκδόθηκε στις ΗΠΑ

[Σκάϊ]: Ένοχος κρίθηκε ο Κύπριος χάκερ που εκδόθηκε στις ΗΠΑ

Έκλεβε δεδομένα χρηστών μεγάλων ιστότοπων των ΗΠΑ και μετά ζητούσε λύτρα από τους χειριστές της ιστοσελίδας.

Ένοχος κρίθηκε ο Κύπριος χάκερ, Τζόσουα Παλόσο Επιφανίου, από δικαστήριο της πολιτείας της Τζόρτζια στις κατηγορίες της πρόσβασης σε πολλούς μεγάλους ιστότοπους που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς εξουσιοδότηση, κλέβοντας δεδομένα χρηστών και απαιτώντας από τους χειριστές της ιστοσελίδας να πληρώσουν λύτρα για να αποτρέψουν την κοινοποίησή του. Ο Επιφανίου είναι ο πρώτος Κύπριος υπήκοος που εκδίδεται από την Κύπρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Επιφανίου πέτυχε πρόσβαση σε ιστοτόπους που εδρεύουν στις ΗΠΑ και απείλησε με την αποκάλυψη κλεμμένων προσωπικών πληροφοριών που ανήκαν σε χρήστες, εκτός αν οι ιστότοποι του πλήρωναν μεγάλα λύτρα», δήλωσε ο εισαγγελέας Μπόμπι Λ. Κριστίν. «Η σύλληψή του, η έκδοση και η καταδίκη του καταδεικνύουν την αποφασιστικότητά μας να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη οποιονδήποτε χάκερ, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται».

«Αυτή η καταδίκη αντιπροσωπεύει την αποφασιστικότητα των ερευνητών του FBI να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για εκβιασμό εταιρειών και πολιτών των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το πού κρύβονται», δήλωσε ο Chris Hacker, ειδικός υπεύθυνος του FBI. «Ωστόσο, η επιτυχή δίωξη αυτής της υπόθεσης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη βοήθεια των ομοσπονδιακών και ξένων εταίρων μας, συμπεριλαμβανομένης της κυπριακής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ περίπου Οκτωβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016, o Επιφανίου συνεργάστηκε με συνιδιοκτήτες για να κλέψει προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης από βάσεις δεδομένων χρηστών και πελατών σε ιστότοπους θυμάτων, προκειμένου να εκβιάσει τους ιστότοπους με πληρωμές λύτρων υπό την απειλή της δημόσιας αποκάλυψης των ευαίσθητων δεδομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!